TONDACH donează 100 acoperișuri pentru sinistrații inundațiilor din Balcani

16. iunie 2014
© DPA
© SN/husic

Peste 3 milioane de oameni se confruntă în Croația, Bosnia- Herțegovina și Serbia cu cele mai grave inundații din ultimii 100 de ani.

Situația din Balcani începe încet să se detensioneze, însă în regiuni din Bosnia și Serbia noi averse de ploaie au creat neliniște – iar ceea ce rămâne în urmă sunt case devastate. Conform opiniei EBRD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) e vorba de daune în valoare totală de aproximativ 3 miliarde euro.

Ajutor prompt prin livrarea materialelor de construcții

În zonele cuprinse de inundații pot începe acum lucrările de curățare, iar ulterior cele de reconstrucție. Regiunile cele mai afectate se află în Serbia și Bosnia-Herțegovina. Pentru a le oferi sinistraților inundațiilor, din nou un acoperiș deasupra capului, Tondach Gleinstätten și Wienerberger pun gratuit la dispoziția victimelor, țigle și cărămizi.

“Sprijinul acordat locuitorilor din aceste regiuni are pentru noi prioritate maximă. Trebuie să ne asigurăm că cei afectați dispun în cel mai scurt timp de un acoperiș deasupra capului, cât și de refacerea infrastructurii necesare, cum ar fi grădinițe, școli și spitale. În măsura posibilităților, dorim să contribuim alături de celelalte organizații de ajutorare, la reconstruirea cât mai rapidă a caselor din zonele inundate. Vom sprijini sinistrații cu țiglă pentru aproximativ 100 case”, declară Martin Olbrich și Marcus Pechlaner, membri ai Consiliului de Conducere Tondach Gleinstätten AG. Wienerberger și Pipelife ajută deasemenea oamenii din regiunile afectate, cu pachete constând în materiale de construcții.

Pot demara lucrările de reconstrucție

Tondach și Wienerberger sunt prezente cu producție și distribuție în regiunile afectate. Pentru ajutorarea promptă, locuitorii din zonele inundate pot lua legătura direct cu organizațiile de la fața locului. Coordonarea livrării materialelor pentru acoperiș se va face prin următoarele organizații locale:

Croația:
Hrvatski Crveni križ
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93
HR-10 001 Zagreb

Serbia:
Hausing Centar
Jaše Prodanovića 16
RS-11000 Beograd

Bosnia:
Caritas Switzerland
Travnićka 1
BiH-71000 Sarajevo

"Proporțiile acestei catastrofe sunt enorme. Pentru noi e important să ajutăm sinistrații rapid, fără a ne încurca în proceduri birocratice. Familiile afectate se pot adresa direct organizațiilor locale menționate. În acest fel, toate livrările se fac centralizat, prin centre oficiale, pentru a ajunge cât mai repede la beneficiari. Suntem bucuroși că putem ajuta cu materialele noastre la fața locului, așa încât oamenii să-și poată reface locuințele și să se simtă în siguranță”, declară membri Consiliului de Conducere Tondach Gleinstätten AG.

TONDACH Gleinstätten AG

TONDACH Gleinstätten AG este lider în producția de țiglă ceramică în Centrul și Sud-Estul Europei. Cu sediul central in Gleinstätten (Steiermark), concernul are în jur de 1.850 angajați, în 11 țări. În Balcani, compania Tondach e reprezentată în 5 locații, cu producție în Serbia, Croația și Macedonia. În Bosnia-Herțegovina, Tondach are un sediu comercial în Sarajevo. În anul 2013 s-a atins o cifră de afaceri consolidată de 154 milioane euro. TONDACH Gleinstätten AG mizează pe management local, tehnologii noi și o politică de produs inovativă.

Pentru informații suplimentare:

Maria Pașca