TONDACH® livrează prima parte a acoperişurilor pentru Soci şi obţine deja un nou contract

19. septembrie 2012
  • Prima parte a contractului de exclusivate TONDACH® pentru Soci a fost livrată
  • Un nou contract pentru hotelul exclusivist din Krasnaja Polyana
  • Proiectul olimpic „Gornaja Karusel” cu o suprafaţă de aproximativ 160.000 m2
  • Inovaţia TONDACH – dezvoltarea suprafeţelor exclusiv pentru proiectul Soci

Prima livrare pentru Soci s-a făcut la timp

TONDACH Gleinstätten AG are de mai mult de un an, acordul contractual de a furniza materialele pentru acoperiş în cadrul proiectului olimpic „Gornaja Karusel”. Este unul dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare în regiunea montană „Krasnaja Polyana” în cadrul Olimpiadei 2014.

Conform întelegerilor stabilite, ţiglele au fost produse în timp util cu finisajele conveninte. Aproximativ 46 camioane au fost încărcate în săptămâna 36 cu TONDACH® Venus RV3/RV4. Însumând, prima livrare constă din aproximativ 265.000 buc. ţiglă inclusiv accesoriile aferente. Transportul s-a parcurs pe o distanţă scurtă pe uscat, cu camionul, apoi cu trenul şi a ajuns în cele din urmă la Soci pe cale maritimă. Astfel, s-a făcut primul pas spre calitatea de excepţie şi durabilitatea sistemului de învelitori din Satul Olimpic.

Hotelul de primă clasă obţine un acoperiş TONDACH®

Odată cu lucrările pentru Jocurile Olimpice 2014 se vor efectua şi lucrări de renovare a clădirilor din apropierea oraşului Soci. Învelitoarea hotelului exclusivist „PEAK” din Krasnaja Polyana se va renova complet. Suprafaţa acoperişului de circa 6.500 m2 se va acoperi în întregime cu ţiglă tip solzi, angobă roşu. Acest produs se deosebeşte prin linia clasică şi oferă protecţie şi siguranţă prin dubla acoperire. Centrul de Sport şi Wellness dispune de peste 92 camere şi apartamente exclusiviste. „Pentru noi este un contract suplimentar, dar şi unul special, în cadrul cărui vom doveni din nou competenţa în ceea ce privesşte sistemele de învelitori,” declară Mag. Martin Olbrich, Director General al TONDACH Gleinstätt

Ţiglă TONDACH® pentru proiectul „Gornaja Karusel” din Soci

În cadrul acestui proiect este vorba de un complex turistic şi sportiv, inclusiv de centrul mass-media al Satului Olimpic, care trebuie puse în operă până la sfârşitul anului 2013. Cuprinzând clădiri rezidenţiale, case de vacanţă, centre turistice şi sportive, buticuri, hoteluri şi restaurante şi centrul medical, se vor pune la dispoziţie în jur de 1780 clădiri din categoria 3 până la 5 stele pe o suprafaţă de 580 mii m2.

Învelitorile cu o suprafaţă de circa 160.000 m2 se vor acoperi cu diverse produse TONDACH, inclusiv accesorii asortate cum ar fi ţigle de aerisire, coame, parazăpezi etc. Principalele suprafeţe, la altitudini cuprinse între 540 şi 960 m se vor acoperi cu produsul TONDACH Venus, în două nuanţe diferite. Produsul în format 29 x 48,5 cm se caracterizează prin eleganţă, formă arcuită şi funcţionalitate. Cu un necesar de aprox. 11 buc. per m2, produsul este eficient şi în ceea ce priveşte montajul.

Inovaţia TONDACH – dezvoltarea suprafeţelor exclusive pentru proiectul Soci

Produsul TONDACH Venus în culorile angobă RV3 şi RV4 a fost dezvoltat special de TONDACH Gleinstätten în mai multe etape şi împreună cu echipa de arhitecţi din Rusia, cu antreprenorul general şi cu montatori. Reprezintă un amestec al nuanţelor de verde, galben şi gri, care au fost marmorate pe ţiglă printr-un procedeu propriu.

Cromatica pe suprafaţa ţiglei este una caldă şi armonioasă, cu un aer mediteranean. Mai mult, fiecare ţiglă va avea pe spate semnătura unică „Soci 2014”.

Într-o perioadă de aproximativ 6 luni s-au dezvoltat 6 modele şi culori diferite de învelitori. Montarea acestei ţigle pe expozitoare s-a efectuat conform cerinţelor echipei de proiectanţi, până când, în cele din urmă a fost creat „produsul TONDACH Soci”, iar contractul a fost semnat.

Portret TONDACH Geinstätten AG

La TONDACH Gleinstätten AG cu sediul în Gleinstätten (Steiermark) lucrează la nivel european aproximativ 2.300 angajaţi în 11 ţări. Fiind unul dintre producătorii principali de învelitori ceramice, a avut în anul 2011 o cifră de afaceri de aprox. 191 milioane € (181 milioane € în anul precedent). TONDACH Gleinstätten AG mizează pe managementul local, tehnologie de ultimă generaţie şi o politică a produsului inovativă.

Pentru întrebari suplimentare:

Maria Paşca