Premiul TONDACH® pentru profesioniști – au fost decernate Oscarurile în branșa montatorilor de acoperișuri!

25. martie 2013

Câștigătorii premiului TONDACH® Profesionistul anului 2012 în acoperișuri sunt desemnați: 3 proiecte excelente au fost premiate în cadrul unei gale internaționale în sediul central Tondach.

Juriul internațional a desemnat-o câștigătoare pe dna Suzana Vakula, cu proiectul „Podgoria Zvonko  Bogdan“ din Serbia, urmată de montatorul Karel Markvart cu proiectul „Biserica Sfânta Ana” din Cehia. Locul trei a fost decernat lui Nagy Péter și Virag Zsolt pentru acoperișul unei case unifamiliale din Ungaria.

Premiul

Cu premiul pentru profesioniști în acoperișuri, pe care TONDACH l-a oferit pentru prima oară în anul 2008, compania evidențiază poiecte deosebite realizate cu soluții complete pentru acoperiș,
furnizate de TONDACH. Acest concurs se adresează în primul rând profesioniștilor și demonstrează, cât de divers și inovativ se pot utiliza produsele TONDACH®, chiar și în cazul celor mai diferite
specificații. Concursul a fost oganizat deja pentru a doua oară, în 13 tări. S-au putut înscrie toți profesioniștii în acoperișuri din Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Macedonia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația și Slovenia.

Interesul mare față de acest eveniment s-a observat prin prisma celor peste 660 proiecte înscrise în  concursul care desemnează cele mai frumoase acoperișuri TONDACH®. Înscrierile au fost evaluate
conform următoarelor criterii: acoperiș TONDACH®; prelucrarea tehnică a produselor, soluții  complete pentru acoperiș, cât și folosirea accesorilor pentru acoperiș conform normelor. Învelitoarea
trebuia să fie realizată în decursul unui an, indiferent dacă fațada sau amenajările exterioare erau finalizate sau nu.

Premiile și juriul internațional

În prima etapă au fost evaluate și selectate cele mai bune proiecte TONDACH® la nivel național de către un juriu în fiecare țară. Primele 3 proiecte s-au calificat automat în etapa internațională a
concursului TONDACH.

Proiectele internaționale TONDACH® au fost evaluate de către un juriu calificat, care a fost alcătuit din membri din 4 țări.

CZ
HU
RS

Doamna
Domnul
Doamna
Domnul

Ing. Eva Hellerová, Expert autorizat legal în domeniul construcțiilor
Róbert Filus, Montator calificat
Prof. Dr. Aleksandra Krstić-Furundžić, Profesor la Facultatea de Arhitectură
Mag. Martin Olbrich, Procurist al TONDACH Gleinstätten AG

Juriul s-a întâlnit în Austria pentru a evalua proiectele internaționale și a stabilit câștigătorii în baza unui sistem de punctaj. Premiile pentru locurile 1-3 au constat din:

Locul 1: VW Amarok, TDI 4x4

Locul 2: 2.500 EUR

Locul 3: 1.500 EUR

Proiectele internaționale câștigătoare, în detaliu:

Locul 1: Serbia
Podgoria Zvonko Bogdan – Subotica

Locul 1
Suzana Vakula - Tuk Ugarnice bb RS-24000 Subotica
2.800 m²
Solzi Gothic TONDACH
Glazură Amadeus natur, alb, verde, galben

Acoperișul podgoriei Zvonko Bogdan din Subotica se remarcă prin spiritul moștenirii medievale respectiv regionale.

Pe o suprafață de 2.800 m2 au fost montați într-un mod artistic, extrem de creativ, Solzi Gothic TONDACH® în patru glazuri diferite, amestecul culorilor glazură Amadeus natur, verde, galben și alb conferind suprafeței un aspect unic.

Turnul este un motiv cunoscut în regiunea în care se află proiectul. Conturul acestuia scoate în evidență rafinamentul întregii clădiri, iar calitatea acoperișului se reflectă atât prin alegerea materialului cât și a elementelor decorative și prin ornamentele geometrice, caracteristice moștenirii arhitecturale din acea regiune.

Nu mai puțin apreciat a fost aspectul funcțional al acoperișului precum și consumul rațional de material.

Locul 2: Cehia
Capela Hl. Anna - Břežany

Locul 2
Karel Markvart CZ-Prag
475 m²
Olane TONDACH
natur

În cazul acestui proiect este vorba de o capelă, deci un proiect religios. Capela Sf. Ana a fost reconstruită în anul 1707 în stilul baroc – gotic de arhitectul J.B.Santini.

Pe cupolă au fost montate olane într-un strat de mortar. Ulterior s-a luat hotărârea restaurării acoperișului, iar obiectivul a fost menținerea cât mai fidelă a aspectului original. De aceea, alegerea produsului a fost clară: suprafața de 475 m2 a fost acoperită cu olane TONDACH®.

Locul 3: Ungaria
Casă unifamilială - Hajdúszoboszló

Locul 3
Nagy-Virág Kft. Ungarn
390 m²
Solzi cu tăietură rotundă TONDACH
Angobă antic

A treia treaptă a podiumului a fost ocupată de o casă unifamilială foarte frumoasă. Pe acoperișul cu o suprafață de 390 m2 au fost montați solzi TONDACH cu tăiere rotundă și de culoare antic, arhitectura combinând astfel armonios stilul nou cu cel tradițional. Motivul principal în alegerea produsului a fost naturalețea țiglelor TONDACH. Montajul impresionant, demonstrează efectul unei mâini de profesionist în montajul unui acoperiș conic.

Pentru întrebări suplimentare:

Maria Pașca