Peter Maffay a investit prin fundația sa, într-o tabără pentru copii cu probleme sociale

14. octombrie 2013
TONDACH® Solzi Cedonia natur

Casa de vacanță Tabaluga pentru copii cu probleme sociale reprezintă prima etapă e proiectului „Biserica fortificată Roadeș – spațiu protejat pentru copii” finanțat de Fundația Peter Maffay și Fundația Tabaluga, pentru care au fost alocate fonduri de 500.000 euro. Casa de vacanță din Roadeș permite un sejur activ (10-14 zile) pentru copii și grupe de tineri traumatizați (până la 18 persoane inclusiv însoțitori). Copiii care provin din medii instituționalizate vor profita de zooterapie și terapie în mijlocul naturii.

Fundația Peter Maffay a fost înființată în anul 2000, în Germania și se înscrie într-o rețea de ONGuri internaționale similare, care se adresează copiilor instituționalizați din întreaga Europă, ce suferă de diferite traume psihice, cauzate de abuzuri, decese în familie sau de consumul de alcool și droguri. În prezent, Fundația Peter Maffay deține și administrează o casă de vacanță Tabaluga în Mallorca, într-un sat de lângă Pollenca și o casă de vacanță pentru copii în Jägersbrunn, în apropiere de Starnberg (Bayern). Acolo, copiii, alături de tutorii si însoțitorii lor, petrec stagii de câte două săptămâni, în care beneficiază de consiliere și terapie.

Multe dintre acoperișurile bisericilor fortificate, aflate în centrul atenției autorităților locale, cât și a celor din Germania, au fost sau sunt în curs de restaurare, grație materialelor și consultanței tehnice puse la dispoziție de către TONDACH Romania. În cadrul proiectului de la Roadeș, TONDACH® a livrat solzi Cedonia natur și antic.
Temele abordate la Roadeş sunt de mare actualitate, legate în primul rând de păstrarea tradițiilor culturale, cele legate de construcția caselor şi folosirii materialelor naturale, meserii şi revitalizarea lor în mediul rural, bio-gospodăria țărănească.

Până în prezent, Peter Maffay Stiftung/Fundatia Tabaluga a investit cu ajutorul sponsorilor și partenerilor, aproximativ 2,2 milioane euro în proiecte care sunt deja finalizate la Roadeș: restaurarea parțială a Bisericii evanghelice, extinderea/restaurarea fostei casei parohiale inclusiv construirea casei de vacanță pentru copii cu statie de epurare proprie.

Mai mult, construirea atelierului de tâmplărie, edificarea caselor de oaspeți, a unei bio-gospodării și a unui dispensar. Petter Maffay Stiftung/Fundația Tabaluga mai are în plan și alte proiecte care se ridică la o valoare totală de aproximativ 1 milion euro și cuprind: o grădiniță, un cămin cultural, un atelier auto pentru mașini agricole și un centru de instruire a copiilor din sat, după programul de școală.