TONDACH® Acoperișuri durabile și frumoase, în mod natural!

Acoperișuri TONDACH® pe insula „Sveti Stefan“

22. iunie 2014

Sveti Stefan este o insulă mică pe țărmul Mării Adriatice, în Muntenegru, fiind îndeosebi cunoscută pentru satul pescăresc, cu același nume, din secolul al XV-lea. Insula stă pe un țârm stâncos și e caracterizată de acoperișuri roșii.

Un dig scurt unește mica insulă, a cărei suprafață cuprinde doar 1,46 ha., de țărm. Opus insulei, pe o colină,  se află încă din 1950 un sat cu vile, cateva hoteluri și restaurante.

Acoperișurile caselor istorice de pe insulă, dar parțial și de pe uscat au trebuit reînnoite. Solicitările au fost clare: o renovare autentică,  fidelă moștenirii istorice. Respectând aceste cerinșe, proprietarii și locuitorii s-au decis pentru TONDACH®. Tondach Gleinstätten dispune de competență îndelungată în renovarea acoperișurilor și a dezvoltat împreună cu specialiști, soluții speciale pentru restaurarea acestora. 

Modelul TONDACH®  ales pentru o suprafață de aproximativ 3.500 m² TONDACH® a fost țigla tip olan, „Kanalica Jadranka”, culoarea natur. E un model cu tradiție în Sud, care îmbină aspectul mediteranean, cu funcționalitate modernă. Pe lângă frumoasele case de pe insulă a fost renovat și hotelul de lux, Milocer, care cuprinde 2 plaje și o grădină botanică. Această proprietate este reședința de vară a familiei regale Karadjordjevic. 

Responsabil pentru revitalizarea cu succes, a obiectivelor istorice a fost un arhitect renumit din Belgrad. Țigla a fost montată de firme specializate în montarea sistemelor de acoperiș, din Muntenegru, Serbia, Bosnia și Croația. Lucrările de renovare au durat aproximativ 1 an.

In anii 1950 și 1960 tot satul a fost transformat într-o insulă hotel, cu aproximativ 250 paturi. Străzile, acoperișurile și fațadele caselor și-au păstrat caracterul inițial, nu în ultimul rând datorită țiglei tip olan “Kanalica Jadranka” , natur. Modelul tipic coastelor, se deosebește prin ondula care creează o simbioză între patrimoniul arhitectural și aspectul mediteranean.

Un cazino face deasemenea parte din complex, de aceea Sveti Stefan a fost denumit Monaco-ul din Marea Adriatică. Mai multe personalități ale înaltei societăți, Sophia Loren, Sylvester Stalone și Claudia Schiffer, se numără printre oaspeții Sveti Stefan, dar și mari politicieni, ca Willy Brandt, Helmut Kohl și Silvio Berlusconi

În anul 2007, insula a fost dată în concesiune firmei Amanresorts pentru 30 de ani, acesta fiind renovată ulterior. În vara a avut loc treptat, redeschiderea ca Aman Sveti Stefan. La terminarea lucrărilor, oaspeților internaționali le stau la dispoziție hoteluri cu apartamente și multe alte atracții noi. 

Astăzi Sveti Stefan este o locatie foarte frumoasă pentru relaxare. Pe lânga lux, confort și stranduri foarte frumoase, insula oferă mult mai mult: liniște, locuri pentru inspirație, dar mai ales o locație la standarde înalte, sub un acoperiș TONDACH®.