TONDACH® Acoperișuri durabile și frumoase, în mod natural!

Avantajele unui acoperiș înclinat, cu țiglă ceramică

La fel ca și în modă, tendințele în materie de design sunt trecătoare și în materie de construcții. Ceea ce rămâne, însă, sunt acele case construite după metode tradiționale, testate de-a lungul timpului.
În istoria construcțiilor din zona noastră nu există o epocă în care acoperișul plat să fie un element de stil determinant. Nu există nici case vechi cu acoperiș plat.

Material natural

Ţiglele ceramice, ca şi material natural de construcţii, ajută la reglarea temperaturii şi sunt deosebit de rezistente. Ţiglele au proprietatea de autocurățare cu ajutorul ploii şi pot fi înlocuite cu uşurinţă, dacă este necesar. Durata lor de viaţă este însă de peste 100 de ani.

Vânt și Furtună
În cazul acoperișului înclinat forța vântului acționează cu putere în zona coamei. Forța de suctiune a vântului este atenuata pe partea acoperișului unde acesta nu bate direct.
In conditii meteorologice extreme, tiglele de pe acoperisul inclinat sunt ridicate de vânt, dar acestea revin ulterior in aceeasi pozitie. In cazul acoperișului plat, dimpotrivă, vântul patrunde sub invelitoare, creandu-se astfel o presiune care face posibila ridicarea intregii invelitori, precum aripa unui avion.

Precipitații
Datorită pantei sale, acoperișul înclinat asigură o scurgere rapidă și simplă a apei din precipitații -> risc scăzut de daune cauzate de precipitații.

Căldură
La acoperișul înclinat căldura poate fi eliminată în zona coamei, ceea ce creează un climat interior plăcut.

Rezistență în timp
Streșinile acoperișurilor înclinate protejează fațada și ferestrele de pătrunderea razelor solare puternice.

Reparații
Materialele folosite la construirea unui acoperiș înclinat pot fi înlocuite simplu și eficient.

Construcția acoperișului
Un acoperiș înclinat poate fi transformat ulterior și în spațiu de locuit suplimentar. În plus, acoperișul înclinat conferă-ca și a cincea fațadă a casei- multe posibilități de configurare a formei clădirii.

Câștig de energie
Sistemele fotovoltaice și solare pot fi integrate în suprafața acoperișului și mărește funcția de acoperire și protecție.

Mediul inconjurator
Daca ar fi să comparăm o casă cu acoperiș înclinat cu una cu acoperișul plat, de aceeași dimensiune, se poate observa că prima economisește 26 Tone de CO2 într-un ciclu de viață de 50 de ani, corespondentul a 200.000 de Km parcurși cu o mașină.

Costuri
Costurile pentru contrucția acoperișului ( membrană și substructură) sunt mai mici la un acoperiș înclinat, atât la achiziție, cât și în ciclul de viață (50 ani). Chiar și costurile curente sunt relativ constante. Doar după aproximativ 30 de ani apare pentru prima dată necesitatea efectuării unor renovări în cazul acoperișului înclinat